Konttorin avajaiset
by on 6 toukokuun, 2021 in News

Uljas Konttorimme on tähän asti viettänyt hiljaiseloa, mutta torstaina 22.4. talutimme sen rehvakkaasti Joensuun torille kaiken kansan töllisteltäväksi. Niin sanotun avajaispäivän yhtenä tarkoituksena oli saattaa koko järjestelmä median ja sitä kautta kaikkien tietoisuuteen. Kutsuja lähti suurinpiirtein jokaiseen lähistön lehtitaloon ja muuhun tiedotuskanavaan. Vaikka tilaisuus oli koronan takia yksityinen, vihjaisimme läsnäolostamme somen puolella, joten paikalla piipahti autoa ihmettelemässä mahdollisia yhteistyökumppaneita. Esimerkiksi Savumedia oli meille aivan tuntematon suuruus, mutta asianomainen henkilö totesi Konttorin mielenkiintoiseksi.

Päivän varsinainen idea oli testata auton ominaisuuksia maskeerauskäytössä. Toimittaja-kirjailija Aimo Salonen on myös harrastelijanäyttelijä, joten kysyimme, josko häntä kiinnostaisi pieni muuttumisleikki. Kyllä kiinnosti. Farkkukansalaisesta tuli maskeeraaja-Hellun taitavissa käsissä aivan ilmetty 1800-luvun proffa. Onneksi meillä on tämmöisiä uteliaan avoimia ihmisiä ympärillämme. Kiitos Amille tästä ja Hellulle omasta osuudestaan. Hän totesi maskipaikan toimineen oikein hyvin.

Erityisen iloisia olimme toisen kunniavieraan, Markku Pölösen, visiitistä autollamme. Hän istuskeli hyvän aikaa juttelemassa mukavia. Pölösen mainio luonnehdinta Konttorista oli ”karu mutta käytännöllinen”. Mukavaa, kun myös ohjaajan näkökulmasta olemme saaneet aikaan jotain toimivaa.

Itä-Suomen Filmikomission komissaari Perttu Mutka on pääsyyllinen koko härvelin olemassaoloon, joten hän luonnollisesti kunnioitti meitä läsnäolollaan.

Paikalla kävi myös sukulaisia ja tuttavia, mutta tori oli yleisesti ottaen tosi hiljainen. Ohi käveleviä ihmisiä kyllä kiinnosti ajoneuvomme, mutta eivät uskaltaneet poiketa tarkastelemaan lähemmin.

Heilin toimittaja kävi ottavassa kuvia jo aiemmin kirjoittamansa jutun höysteeksi. Nyt odotamme vielä julkaisua. Outokummun Seutu teki jutun jo etukäteen ja se oli lehdessä avajaispäivänä. Muut median edustajat loistivat poissaolollaan. Eivätkö kutsut menneet perille vai eikö tämmöinen kiinnosta? Sitä voimme vain arvailla.

Olkaamme iloisia siitä mitä on, ja tämä päivä oli ilonaihe juuri semmoisena kuin se koettiin.

Leave a Reply

2014 JamSession © All rights reserved.